Rokkantsági biztosítás

Ez az a biztosítás, amelyet minden munkavállalónak meg kellene kötnie!


Gyakran nehéz elképzelni – főleg a fiatal munkavállalóknak – hogy velük is megtörténhet, hogy hirtelen munkaképtelenné válnak. A statisztikák szerint élete során négyből egy munkavállaló válik munkaképtelenné egészségügyi okok miatt. A rákos megbetegedések, keringési problémák valamint gerinc- és mozgásszervi problémák mellett napjainkban egyre gyakoribbak a mentális okok is, amelyek korai nyugdíjazásra kényszeríthetnek valakit.

Amennyiben valakinek az egészségügyi állapota többé nem teszi lehetővé, hogy munkát vállaljon, megfelelő privát rokkantsági biztosítás hiányában az anyagi csőd szinte elkerülhetetlen. Emiatt egy megbízható rokkantsági biztosítás mindenki számára alapkövetelmény, aki nem rendelkezik olyan összegű megtakarítással vagy vagyonnal, hogy egy komoly betegség esetén is élete végéig eltartsa magát.

A havi járandóság elvárható összege a szerződés megkötésekor egyénileg alakítható, az ügyfél egyedi igényeinek és életszínvonalának megfelelően. Így egy esetleges későbbi baleset vagy betegség bekövetkezésekor az ügyfél nem kényszerül hirtelen arra, hogy feladja addig megszokott életminőségét. Főleg a fiatalok részére ajánlott, majdhogynem elengedhetetlen, hogy megkössék ezt a fajta biztosítást, tekintetbe véve a jelenleg gazdasági helyzetet.